Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

<<Krugman: Πραξικόπημα η πρόταση των δανειστών - Μόλις δολοφονήθηκε το ευρωπαϊκό project>>

«Ό,τι και να γίνει στο τέλος, η ζημιά έχει ήδη γίνει, καθώς κανένας δεν θα πιστεύει τις αγαθές και καλές προθέσεις της Γερμανίας»
«Η πρόταση του Eurogroup είναι ένα ξεκάθαρο πραξικόπημα, μία σκέτη τρέλα» υπερθεματίζει ο Paul Krugman, σε νέο του άρθρο για την ελληνική κρίση.Όπως εξηγεί ο νομπελίστας οικονομολόγος, ακόμη και εάν κάποιος επιθυμεί την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η λίστα των μέτρων του Eurogroup είναι μία τρέλα, ένα πραξικόπημα.
«Καταλύει κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας, κάθε ελπίδα για ανακούφιση» συμπληρώνει.
Φυσικά, πρόκειται για μία πρόταση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί, εξηγεί χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι επί της ουσίας, σκοτώνει το ευρωπαϊκό project.
«Ό,τι και να γίνει στο τέλος, η ζημιά έχει ήδη γίνει, καθώς κανένας δεν θα πιστεύει τις αγαθές και καλές προθέσεις της Γερμανίας» υπερθεματίζει ο κ. Krugman.
Mε την οικονομία να έχει καταστεί δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, συμπληρώνει ο οικονομολόγος, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι το να είσαι μέλος της Ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές σου μπορούν να σου καταστρέψουν την οικονομία.
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα διαθέτει τη θέληση ώστε να υποστεί όλα αυτά τα δεινά, δίχως να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους» αναφέρει ο οικονομολόγος.
«Το ευρωπαϊκό project τείνει να πυροδοτήσει μία καταστροφική και θανατηφόρα έκρηξη» σημειώνει ο κ. Krugman, προσθέτοντας ότι «όποια και εάν είναι η άποψη σας για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες δεν θα ευθύνονται γι’ αυτό».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου