Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

<<ΔΗ.ΚΟ - Η ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΠΑΡΑΣΣΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ; ΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΦΥΣΙΚΑ>>


Πόλεμο στα social media ανάμεσα στα δύο βασικά στρατόπεδα στο κόμμα πυροδότησε το άρθρο-παρέμβαση του τέως προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν στον κυριακάτικο Τύπο για τη σημερινή κατάσταση στο κόμμα και την εικόνα που αυτό εκπέμπει στην κοινωνία με τον δημόσιο λόγο που αρθρώνει.

Στο άρθρο του ο κ. Καρογιάν μεταξύ άλλων κατέγραφε την ολοένα και μεγαλύτερη, ευρύτερη και εντονότερη απογοήτευση για τον τρόπο, το ύφος και το ήθος με τα οποία πολιτεύεται η σημερινή ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματο, ενώ έριξε το γάντι στην ηγεσία του ΔΗΚΟ για φοβικά σύνδρομα και αρνητισμό έναντι κάθε προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού. «Το ΔΗΚΟ δεν είναι οι σημερινές κραυγές και ιαχές. Το ΔΗΚΟ είναι γέφυρα συνεννόησης, συστράτευσης και συμπόρευσης των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και του λαού μας και έπαλξη διεκδικητικού ρεαλισμού. Αλίμονο στον τόπο και τον λαό μας αν εκτραπεί από αυτή την αποστολή του», υποστήριξε μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Αρφούιν, μάθε να χάνεις

Το άρθρο Καρογιάν σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντος του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου δεν δίστασαν να σχολιάσουν το επίμαχο άρθρο είτε με ειρωνική διάθεση, είτε ακόμη και καταφεύγοντας σε πολύ σκληρή γλώσσα.
Το δεξί χέρι του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, έκανε τρεις αναρτήσεις για το άρθρο Καρογιάν στο twitter την περασμένη Κυριακή. «Αρφούιν, αν ποτέ μάθεις να χάνεις, μπορεί να κερδίσεις και κάτι...», έγραψε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στην προσφιλή προσφώνηση του Μάριου Καρογιάν (σ.σ. αρφούιν) όταν απευθύνεται σε πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Ακολούθως με νέα ανάρτηση στο twitter ο Χρύσης Παντελίδης σημείωσε ότι δεν τον εξέπληξε καθόλου η παρέμβαση Καρογιάν. «Δεν με εξέπληξε καθόλου. Όπως σήμερα ‘γλείφει’ τον κ. Αναστασιάδη, πριν μερικά χρόνια ‘έγλειφε’ τον κ. Χριστόφια... Ακόμα και τον Ντάουνερ». Αργότερα, σχολίασε με ειρωνική διάθεση ότι στόχος του άρθρου ήταν η καρέκλα του υπουργού Υγείας: «Μην τον αδικείτε. Το άρθρο το είχε γράψει όταν ακόμα ήταν κενή η καρέκλα του υπουργού Υγείας. Την ήθελε πολύ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Ηλιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι θέσεις Καρογιάν στο Κυπριακό ανοιγοκλείνουν σαν φυσαρμόνικα, αναλόγως του ποιον υποστηρίζει: «Διάβασα το λυσσαλέο άρθρο του κ. Καρογιάν στον ’Φιλελεύθερο’ όπου διαφωνεί κάθετα και οριζόντια και με πολλή φρίκη με την πολιτική του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό και οδύρεται γιατί να αποχωρήσει το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Βεβαίως, τα ίδια έλεγε και τότε, που ο Νικόλας Παπαδόπουλος ήθελε να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση Χριστόφια. Τελικά, οι απόψεις του Μάριου στο Κυπριακό (και όχι μόνο) ανοιγοκλείνουν σαν φυσαρμόνικα που την παίζει ο εκάστοτε Πρόεδρος τον οποίο ο Μάριος υπηρετεί».

Ο Χρίστος Σενέκης υπενθύμισε τη σύμπλευση Καρογιάν – Χριστόφια: «Τα λέει τόσο ωραία ο Μάριος Καρογιάν στις συνεντεύξεις του. Κρίμα που δεν συγκυβέρνησε για τριάμισι χρόνια με τον Χριστόφια για να κάνει τα λόγια πράξεις και να σώσει τον τόπο από την καταστροφή...».
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης σχολίασε με στόχο τον Μάριο Καρογιάν, αλλά και όσους τον υποστηρίζουν: «Dead man (και 5-6 ακόμα) walking (talking and writing).....μπλα μπλα μπλα». Έγραψε και δεύτερη ανάρτηση με αποδέκτη το... αρφούιν, όπως έγραψε: «Ψάχνοντας πρόσφατα στο φωτογραφικό μου αρχείο, βρήκα κάποιες φωτογραφίες που έχουμε μαζί, από τότε που μαζί απορρίπταμε καταστροφικές λύσεις τύπου Ανάν και αντιστεκόμασταν σε αυτούς που τις έφερναν (εγώ ακόμα σταθερά τις απορρίπτω και αντιστέκομαι. Εσύ αντιλαμβάνομαι άλλαξες...). Θα χαρώ πολύ αν περνούσες από το γραφείο μου (θυμάσαι πού είναι) για έναν καφέ και κατ’ ιδίαν συζήτηση για να σου δώσω και τις φωτογραφίες @αρφούιν».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου