Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

<<Η ώρα του μεγάλου “ξεπουλήματος”;>>

 

Όποιος παρακολούθησε την κυριακάτικη επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στη γειτονική Τουρκία, δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά ανήσυχος για το μέλλον των εθνικών θεμάτων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στο προσεχές μέλλον.

Ξεδιάντροπα η κ. Μέρκελ, προχώρησε σε παραχωρήσεις στον νέο Σουλτάνο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, καθήμενη στο χρυσοποίκιλτο, θρόνο που την έβαλε, με στόχο να ξεκαθαρίσει ποιος έχει το πάνω χέρι στο εν λόγω αλισβερίσι.

Για του λόγου το αληθές ακόμη και ο γερμανικός τύπος έφτασε να αναρωτιέται, εάν η Καγκελάριος μετέβη στην Τουρκία ως ικέτης.
Η κ. Μέρκελ αγνοώντας πλήρως το γεγονός ότι το έδαφος μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κύπρου, βρίσκεται υπό κατοχή των στρατευμάτων του Σουλτάνου, μετά από εισβολή, υπόσχεται χωρίς ίχνος αναστολής, άνοιγμα συγκεκριμένων κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.
Παραχωρεί με προκλητική άνεση, χαλάρωση της διαδικασίας παραχώρησης βίζας σε τούρκους πολίτες, σε μια στιγμή που η Τουρκία έχει, κατά γενική ομολογία ανεξέλεγκτο κέντρο διερχομένων και τόπος έντονης παρουσίας τρομοκρατικών στοιχείων, όπως απέδειξαν τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Για να μην αναφέρει κανείς την πλήρη παράδοση των ελληνικών συμφερόντων στο Αιγαίο, που σε λίγο διάστημα θα αλωνίζει η Τουρκία.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση στην Αθήνα, σφυρίζει κλέφτικα, για να εξασφαλίσει τι; Μια απλή ανοχή στο μεγάλο, υποτίθεται, θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Ακόμα και στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών, ακολουθώντας πιστά την τακτική του πλήρους ξεπουλήματος, τα λίγα χρήματα, σε σχέση με την Τουρκία, που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση να τα επιστρέψει στους Γερμανούς μέσω άλλης οδού. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες η σίτιση των μεταναστών-προσφύγων στην Ελλάδα να ανατεθεί σε γερμανική εταιρία.
Και στη συνέχεια έρχεται το ήδη καλοστημένο επικοινωνιακό πανηγύρι της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ελλάδα. Ποια είναι αυτά; Πάρα πολλά φούμαρα περί στήριξης της Ελλάδας, για το χρέος, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις κλπ.
Αλλά στην ουσία ακόμη ένα κεφάλαιο ξεπουλήματος, αφού η Γαλλία ενδιαφέρεται για μια σειρά φιλέτα με πρώτο και καλύτερο αυτό των ¾ της ΕΥΔΑΠ. Φαίνεται ξέχασε ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, τις μεγαλοστομίες για τη σημασία του νερού και τις κραυγές εναντίον του ξεπουλήματός του.
Αν έρθουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί και εάν υπάρχει δούλεμα. Μας έχουν πεθάνει στις μπαρούφες του κ. Τζάκ Λιού, με τις κατά κύριο λόγο, κατόπιν εορτής δηλώσεις του για το χρέος, και βέβαια τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Παρόλα αυτά οι πιέσεις για την άμεση επίλυση του Κυπριακού (σχέδιο Ανάν από την πίσω πόρτα), οι πιέσεις στα ενεργειακά και την ΑΟΖ,  η πίεση για την άμεση κατάληξη στην ονομασία των Σκοπίων, αλλά και στα θέματα του Αιγαίου, καλά κρατούν.
Μέχρι στιγμής η εκστρατεία της πλάνης περιορίζονταν στο θέμα της οικονομίας  με αποτέλεσμα της εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Τώρα έχει αρχίσει να περνάει στο ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων σε όλο το μήκος και το πλάτος των εθνικών θεμάτων.
Παρέλαβαν κράτος. Τι θα παραδώσουν; Ο Θεός ξέρει τι…
Πηγή MIgnatiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου