Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

<<O ISIS πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα>>

Πίσω από την επίθεση της Άγκυρας βρίσκεται ο ISIS, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αποκαλύπτουν σήμερα ότι οι Αρχές ασφαλείας της Τουρκίας κατέληξαν σε συγκεκριμένα ονόματα των βομβιστών της επίθεσης.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ, στο πρωτοσέλιδό της, αναφέρει ότι οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή κατέγραψαν την εικόνα του αδελφού του βομβιστή της επίθεσης του Σουρούτς, Γιουνούς Αλαγκιόζ. Η εικόνα δεν ήταν καθαρή αλλά μετατρέποντάς την σε ψηφιακή κατάφεραν τελικά να την καθαρίσουν και να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για εκείνον.

Επίσης η εφημερίδα Χουριέτ, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, αναφέρει ότι το όνομα του ενός εκ των δύο βομβιστών βρίσκεται στη λίστα Αντιγιαμάν που έχουν οι Αρχές ασφαλείας, που αποτελείται από Τούρκους τζιχαντιστές από την περιοχή Αντιγιαμάν της Τουρκίας, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα και εντάχθηκαν στους κόλπους στου ISIS στη Συρία. Περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα DNA για να ανακοινώσουν το όνομα, προσθέτει η εφημερίδα.

Σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες, όπως αναφέρεται, αποτελούν και οι τρεις διευθύνσεις ΙΡ λογαριασμών του τουίτερ που τελικά το ίδιο το τουίτερ έδωσε στην Τουρκία χθες βράδυ έπειτα από αίτημα της Άγκυρας. Πρόκειται για τουίτ που η Άγκυρα θεώρησε ύποπτα και ζήτησε τις διευθύνσεις τους.

Και ενώ η αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες ζητά επίμονα την παραίτηση Υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι υπήρξε κενό ασφαλείας, χθες το βράδυ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στελέχη των Αρχών ασφαλείας.
Συγκεκριμένα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Επαρχιακός Διευθυντής Ασφάλειας Υπουργείου Εσωτερικών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας Τμήματος Μυστικών Υπηρεσιών και ο αρχηγός αστυνομικής ασφάλειας Άγκυρας.

Χθες το βράδυ τις πρώτες του δηλώσεις για την επίθεση έκανε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καθώς μετά την επίθεση είχε εκδώσει απλώς γραπτή ανακοίνωση και είχε ακυρώσει το πρόγραμμά του για το επόμενο τριήμερο.
Στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, που έγιναν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Φιλανδίας, ανέφερε ότι ο ίδιος ανέθεσε καθήκοντα στην Επιτροπή Κρατικού Ελέγχου και ότι πιστεύει πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπάρξει αμέλεια σε σχέση με την επίθεση. "Είναι επίθεση κατά της Τουρκίας. Λένε ότι είναι το βαθύ κράτος πίσω από την επίθεση. Βασιζόμενοι σε τι το λένε; Εμείς είμαστε άνθρωποι και διοικούμε κράτος. Όλοι μας μπορεί να κάνουμε λάθη", είπε.

Κληθείς από ξένο δημοσιογράφο να σχολιάσει ότι ο λαός τον φοβάται και κάποιοι λένε ότι είναι δικτάτορας, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: "Σε μια χώρα που υπάρχει δικτάτορας προφανώς τέτοια ερώτηση δεν θα μπορούσατε να κάνετε. Δεν θα μπορούσατε να βλέπατε συνεχώς προσβολές εναντίον του πρωθυπουργού της και του προέδρου μιας τέτοιας χώρας".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου