Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

<<ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ>>

Να είναι καλά οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας που έκαναν τον Τούρκο Πρωθυπουργό  να νοιώθει τόσο ευτυχισμένος. Να παίρνει δηλαδή 3 δις που εξοπλίζει τους Τζιχατιστές και που κρατά την Κύπρο όμηρο για 41 χρόνια. Με τέτοιους άθλιους ηγέτες και τόσο πολιτικά ανώριμους πολίτες ο Ελληνισμός δεν έχει μέλλον.
Όμηρος Αλεξάνδρου
Άνοιγμα του κεφαλαίου 17 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας τον ερχόμενο μήνα αποφασίστηκε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕυρωπαΪκής 'Ενωσης-Τουρκίας.
Στα συμπεράσματα της Συνόδου, Βρυξέλλες και Άγκυρα χαιρετίζουν την ανακοίνωση διακυβερνητικής Διάσκεψης για άνοιγμα του κεφαλαίου 17 για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική στις 14 Δεκεμβρίου 2015. Τονίζεται ακόμη η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ολοκληρώσει, στο πρώτο τρίμηνο του 2016, την προπαρασκευαστική εργασία για άνοιγμα αριθμού άλλων κεφαλαίων, υπό την αιρεση αποδοχής από όλα τα κράτη-μέλη. Οπως αναφέρεται, αν υπάρξει συναίνεση, ενδεχομένως να αρχίσει προπαρασκευαστική εργασία και για άνοιγμα άλλων κεφαλαίων.Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει τη δέσμευση της Τουρκίας για επιτάχυνση των κριτηρίων στον οδικό χάρτη για τις θεωρήσεις εισόδου Τούρκων πολιτών στα κράτη-μέλη. Βρυξέλλες και Άγκυρα συμφώνησαν σε πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016. Η θεώρηση εισόδου για Τούρκους πολίτες στην ζώνη του Σένγκεν θα αρθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 και εφόσον ικανοποιηθούν όλα τα κριτήρια που προβλέπονται στον οδικό χάρτη. Γενικότερα, Βρυξέλλες και Άγκυρα συμφωνούν στην ανάγκη αναζωογόνησης της ενταξιακής διαδικασίας και δεσμεύονται σε στοχευμένη δράση για εμβάθυνση των σχέσεων τους και προετοιμασία του κοινού τους μέλλοντος. Προς αυτό το σκοπό θα πραγματοποιείται Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, δύο φορές το χρόνο.
Χορηγούνται 3 δισ. στην Τουρκία 
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία συμφώνησαν να χορηγηθεί ένα κεφάλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια την Τουρκία προκειμένου να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά το τέλος της Συνόδου μεταξύ της ΕΕ με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν επίσης να θέσουν σε εφαρμογή ένα "κοινό σχέδιο δράσης" προκειμένου να αναχαιτιστούν οι προσφυγικές ροές και να δοθεί εκ νέου ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσαν οι ηγέτες της ΕΕ και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
"Θα αυξήσουμε τη βοήθειά μας προς τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία χάρη σε ένα νέο κεφάλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ" εξήγησε ο Τουσκ.
"Θα ελέγξουμε με κάθε ακρίβεια τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ" υποσχέθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το κοινό σχέδιο δράσης "που ενεργοποιήθηκε" με την Τουρκία "θέτει σε εφαρμογή ένα ξεκάθαρο σχέδιο με στόχο την ταχεία αποκατάσταση της τάξης στα κοινά μας σύνορα" τόνισε ο Τουσκ και διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ "δεν ανέμενε από κανέναν να φυλάσσει τα σύνορά της" για λογαριασμό της.
Ως αντάλλαγμα, "η διαδικασία εισδοχής (της Τουρκίας) πρέπει να επανεργοποιηθεί" προσέθεσε ο ίδιος επιβεβαιώνοντας ότι το Κεφάλαιο 17 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα ανοίξει.
Αυτή η σύνοδος "δεν θα μας οδηγήσει στο να ξεχάσουμε τις διαφορές που συνεχίζουμε να έχουμε με την Τουρκία σχετικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή την ελευθερία του Τύπου, θα επανέλθουμε" προειδοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε λόγο
για μια "ιστορική ημέρα".
"Είμαι ευτυχισμένος που βλέπω ότι όλοι μου οι συνάδελφοι στην Ευρώπη συμφωνούν
στο γεγονός ότι η Τουρκία και η ΕΕ μοιράζονται την ίδια μοίρα" είπε μετά το τέλος της Συνόδου.
"Αναμένουμε να δοθεί μια τεράστια ώθηση στις σχέσεις μας" δήλωσε ο Νταβούτογλου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια "ιστορική ημέρα όπου η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση συναντήθηκαν σε μια Σύνοδο Κορυφής για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια".
"Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι ένα έτος ορόσημο στις σχέσεις" είπε, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου