Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

<<ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΣΧΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΖΟΛΩΤΑ>>


Πήρε διαζύγιο με την αλήθεια ο Βγενοπουλος


Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει πάρει εδώ και χρόνια διαζύγιο με την αλήθεια. Σιγά-σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια στοιχεία που φανερώνουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι όχι μόνο γνώριζε τον Μιχάλη Ζολώτα της Focus αλλά είχε και πολύ στενή συνεργασία μαζί του.

Το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού ως γνωστόν η περιβόητη Focus είναι αυτή που προέβη στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ την περίοδο 2007-2008.

Τα νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια από έρευνα του εξ Ελλάδος συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσιεύτηκαν χθες στην ιστοσελίδα «το κουτί της Πανδώρας».

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχετικό δημοσίευμα και έγγραφο το οποίο πλαισιώνει την έρευνα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Μιχάλης Ζολώτας εμφανίζονται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας «Greek Information Technology Holdings Ανώνυμος Εταιρεία» η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Ελλάδα.

Όλα τα παιδιά μαζί!
Το σχετικό έγγραφο αφορά δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της ελληνικής κυβερνήσεως, ημερομηνίας 4 Μαΐου του 2007 (μερικές εβδομάδες προτού γίνει το έμβασμα της Focus προς την A.C. Christodoulou), για τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εν λόγω εταιρείας η οποία θα ίσχυε μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011. Σε αυτή τη δημοσίευση ο Ανδρέας Βγενόπουλος του Ευαγγέλου και της Αθηνάς, δικηγόρος, και ο Μιχάλης Ζολώτας του Στέφανου και της Μαρίας, ελεύθερος επαγγελματίας, παρουσιάζονται ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Μέλος του δ.σ. είναι επίσης και ο αδιαμφισβήτητος συνεργάτης του Βγενόπουλου και στέλεχος της Marfin αργότερα, Κυριάκος Μάγειρας, καθώς και η Αγγελική Φράγκου, επιχειρηματίας, κάτοικος του πριγκιπάτου του Μονακό. Η τελευταία φέρεται να σχετίζεται με το Tosca Fund, ενώ και ο όμιλος Φράγκου πήρε δάνεια πολλών εκατομμυρίων επί εποχής Βγενόπουλου.

Δάνεια στον εαυτό τουΠαράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι όπως προκύπτει από έκθεση της διεύθυνσης Εποπτείας Αγορών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος, κατά την περίοδο 3/3/2008 έως 20/5/2008 ο Βγενόπουλος κατείχε το 4,39 % της εταιρείας IRF και 9,08 % μέσω της offshore εταιρείας Zebra Holding Company. Στην ίδια εταιρεία ο Μιχάλης Ζολώτας συμμετέχει με 570.000 μετοχές ονομαστικά και με άλλες 40.000 μετοχές μέσω των offshore εταιρειών Callas Enterprises και Tsofli Enterprices.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία IRF έλαβε δάνεια από τη Λαϊκή ύψους 173 εκατ. ευρώ! Ουσιαστικά, ο Α. Βγενόπουλος έδινε, μέσω της Λαϊκής, δάνεια στον εαυτό του!

ΞεγύμνωμαΟι νέες αποκαλύψεις φαίνεται πως ξεγυμνώνουν πλέον την «υπεράσπιση» του Ανδρέα Βγενόπουλου ο οποίος ουκ ολίγες φορές επιχείρησε να τηρήσει αποστάσεις, τουλάχιστον δημοσίως, από τον στενό του συνεργάτη.

Όταν ο «Π», την 21η Ιουνίου του 2013, δημοσιοποίησε το γεγονός ότι η εταιρεία «A.C. Christodoulou» του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και καταδικασθέντος για φοροδιαφυγή Χριστόδουλου Χριστοδούλου, έλαβε από τη Focus 1 εκατ. ευρώ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέδωσε πρωί-πρωί της ίδιας μέρας ανακοίνωση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πληροφορήθηκα ότι σήμερα (σ.σ. 21/6/2013) δημοσιοποιήθηκε κάποια προς έρευνα υπόθεση που χρονολογείται από το 2007 που εμφανίζεται να αφορά έναν τέως διοικητή της ΚΤΚ και έναν πελάτη της Τράπεζας που δεν είναι ούτε φίλος μου ούτε στενός συνεργάτης μου όπως ψευδώς αναφέρεται». Παράλληλα, σε συνέντευξη την οποία ο Α. Βγενόπουλος παραχώρησε στην Ελίτα Μιχαηλίδου, και η οποία παρατίθεται στην ιστοσελίδα «το κουτί της Πανδώρας», ο Βγενόπουλος δηλώνει για τον Μιχάλη Ζολώτα επί λέξει: «Εγώ τον άνθρωπο αυτό δεν τον γνωρίζω. Τον γνώρισα πρώτη φορά το 2008 σε αύξηση των μετοχών του Παναθηναϊκού στην παρουσία και άλλων ανθρώπων…».

Τελικά, φαίνεται πως η προσφιλής φράση του Ανδρέα Βγενόπουλου «τι κάνει νιάου νιάου…», ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή του και τα περαιτέρω σχόλια επί του προκειμένου είναι περιττά.

Του κάνουν πλάτεςΑφορμή για το δημοσίευμα στο «κουτί της Πανδώρας» αποτέλεσε το γεγονός ότι τα στοιχεία που έδειχναν τη σύνδεση και τη σχέση Ανδρέα Βγενόπουλου και Μιχάλη Ζολώτα αφαιρέθηκαν από τον φάκελο εισαγγελικής έρευνας στην Αθήνα. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «τα στοιχεία αυτά περιέχονται στη δικογραφία που είχε σχηματίσει η Εισαγγελία Διαφθοράς και συγκεκριμένα οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος και η οποία αφαιρέθηκε πραξικοπηματικά από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη στο στάδιο της δίωξης, όταν εκλήθη να καταθέσει ο Βγενόπουλος ως ύποπτος».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου