Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

<<Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ>>


Σας μεταφέρω πιο κάτω  την αγωνία και τα σχόλια ενός φίλου πρόσφυγα γνήσιου πατριώτη για το άρθρο που έχω γράψει με τίτλο ‘’Εκποιήσεις Ακινήτων και ο ρόλος του Πρόεδρου ΝΧΑ.’’ Διαβάστε το περιέχει συγκλονιστικές πληροφορίες που θα εξοργίσουν.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Σχόλιο επί των όσων γράφει ο φίλτατος Όμηρος:

Και ακόμα λίγα γράφει! Αναφέρθηκαν χτες Παρασκευή 13η Νοεμβρίου 2015, στην εκπομπή του κ. Λάζαρου Μαύρου στο Ράδιο Πρώτο από κάποιον που δήλωσε οικονομολόγος (Κυαμίδης), τρία πολύ σοβαρά στοιχεία, αν αληθεύουν, που μάλλον αληθεύουν:
1.    Πως η Τουρκία έπαψε να αγοράζει από τους προδότες, τις περιουσίες που καπαλιάζονται να της πουλήσουν στα κατεχόμενα.
2.    Η  «Τράπεζα Κύπρου» ήδη πώλησε πακέτο δανείων σε Εγγλέζικη Τράπεζα, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι Τούρκος. Και
3.    Στο νέο ΔΣ της «Τράπεζας Κύπρου» υπάρχουν ήδη και δύο Τούρκοι!
Πολύ καλός μου φίλος, υψηλών προσόντων οικονομολόγος, επιχειρηματίας και κοινοτάρχης του χωριού στο οποίο ζω, είχε την ιδέα, σαν κοινοτάρχης , αφού βάσει του νόμου προβλεπόταν η συμμετοχή του κοινοτάρχη στο τελικό στάδιο οποιασδήποτε εκποίησης εντός των ορίων της κοινότητας του, να αρνηθεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μελλοντική εκποίηση, και συγχρόνως να καλέσει τους κοινοτάρχες του συμπλέγματος της περιοχής και την Ένωση Κοινοτήτων να πράξει το ίδιο. Τι πληροφορήθηκε όμως, όταν το έψαξε; Πως η πάντα πολύ καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη συμμορία που λεηλατεί την Κύπρο ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ πριν ενάμιση χρόνο, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ στην διαδικασία εκποίησης!! Αντιλαμβάνεστε γιατί το έκαναν!
Συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη του φίλτατου Όμηρου, πως η Κύπρος τετέλεσται! Αλλά έχω και εξήγηση για την απάθεια του Κυπριακού Λαού. Οι πολυαίωνες δουλείες φύτεψαν στον γενετικό του κώδικα τον απόλυτο ατομικισμό και την απάθεια. Είναι τόσο απορροφημένος στο άτομο του ο καθένας που νομίζει πως αν χώσει το κεφάλι του στην άμμο δεν θα τον δει το κακό και θα τον προσπεράσει! Και ας είναι μπροστά στα μάτια του τα επιτεύγματα των συνασπισμένων συμμοριών και οι «επιτυχίες» τους σε βάρος του Λαού. Μας οδήγησαν οι συμμορίες των κομμουνιστάδων και των εθνικοφρόνων σε νέα τουρκοκρατία και ακόμα εμείς δεν πιάσαμε μια πέτρα να τους ρίξουμε. Κούνια που μας κούναγε! Εκείνοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μας εκμηδενίσουν, να μας εξουδετερώσουν ακόμα και να μας παραδώσουν δεμένους χειροπόδαρα στην Τουρκία. Επειδή εκείνοι σαν ξεπουλημένου πράκτορες ξένων συμφερόντων που ήσαν και είναι, «εσάσαν την πάντα τους» και έχουν ήδη τακτοποιήσει το που θα πάνε και τι θα κάνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που ανέλαβαν!
Και λυπάμαι πραγματικά που ο φίλτατος Όμηρος είναι και απολογητικός επειδή βγάζει στην φόρα τις ατιμίες του Αναστασιάδη. Γιατί φίλτατε Όμηρε; Επειδή θα κακοφανίσεις τους ηλίθιους σφογκοκολάριους και τα κομματόσκυλα της κομματοκρατίας; Να πάνε να πνιγούν!
Απολογούμαι αν προκάλεσα κάποιους ευαίσθητους με την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιώ εναντίον αυτών των καθαρμάτων, αλλά έχω πλήρη επίγνωση του ποιοι ακριβώς φταίνε για την κατάντια του Λαού και της Πατρίδας. Και νοιώθω τέτοια αηδία και απέχθεια που αδυνατώ να το παίζω κόσμιος και ευγενικός!
Και επειδή νοιώθω εντελώς ανήμπορος και άχρηστος  που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι για να αποτρέψω την καταστροφή που ήδη μας επιβλήθηκε. Επειδή ο κάθε ένας από εμάς έχει ευθύνη για τα όσα συνέβησαν! Επειδή εμείς τους ανεβάσαμε, είτε με την αποχή μας, είτε με την ψήφο μας στην εξουσία….

Ανδρέας Τ. Λουκάς

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΧΑ*

Του Όμηρου Αλεξάνδρου
Οικονομολόγου Λογιστή-Ελεγκτή
Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ψήφισε χθες σε νόμο, κατά πλειοψηφία, το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την πώληση δανείων σε τρίτους, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση από την Τρόικα της 8ης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι παρόντες 26 βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και εναντίον οι 25 παρόντες βουλευτές του ΑΚΕΛ,  ΕΔΕΚ, του Κινήματος Οικολόγων και του Ευρωπαϊκού Κόμματος, καθώς και ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας.
Για όσους από εσάς δεν κατάλαβαν ακόμη τι σημαίνει η ψήφιση του πιο πάνω Νομοσχεδίου, θα πρέπει να πούμε ότι οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να πουλούν οικιστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που είναι εξασφαλισμένα με σπίτια και περιουσίες των κυπρίων, σε τρίτους και κυρίως σε ξένα funds σε τιμές που θα είναι κάτω ακόμα και του 50% της αξίας των περιουσιών τους.
Είναι απίστευτο όσο και τραγικό, ότι πέραν της κατεχόμενης γης του 40% της Κύπρου που κάποιοι ανόητοι και προδότες χάρισαν στην Τουρκία το 1974, σήμερα, ψηφίσαντες και μη, με εγκληματικές ενέργειες και παραλήψεις τους τα τελευταία χρόνια για τις οποίες δεν καταδικάστηκαν, μέσω αυτού του Νόμου, θα επιτρέπουν στις τράπεζες να ξεπουλήσουν το υπόλοιπο 60% της Κύπρου, όσα όσα στους ξένους πίσω από τους οποίους θα βρίσκονται σίγουρα και τούρκικα κεφάλαια. Εν ολίγοις.. Κύπρος γιοκ..
Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που ότι και να γίνει, δύσκολα θα επιλυθεί λόγω του τεράστιου δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Για να καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος του εγκλήματος, θα σας δώσω ένα απλό αριθμητικό παράδειγμα. Ο ιδιωτικός δανεισμός στην Κύπρο ξεπερνά σήμερα το 300% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), σε σύγκριση με την ήδη πτωχεύσασα Ελλάδα όπου ο ιδιωτικός δανεισμός ανέρχεται μόλις στο 65% του ΑΕΠ της.
Πώς όμως φθάσαμε μέχρις εδώ; Όπως ανέφερα και σε προηγούμενα άρθρα μου, πολιτικοί, τραπεζίτες και μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες έχουν διαπράξει πάμπολλες παρανομίες και έχουν συνεργαστεί και παραβεί κάθε κανόνα χρηστής διοίκησης,ορθόδοξης οικονομίας και δεοντολογίας. Μέχρι το 2009 οι τράπεζες είχαν δανείσει στον ιδιωτικό τομέα 4 με 5 φορές περισσότερο από ότι κατά μέσον όρο δάνεισαν οι τράπεζες των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε. Από πού όμως βρέθηκε τόση ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες για να προβούν σε αυτόν τον τεράστιο δανεισμό; Την περίοδο αυτή, ξένα και κυρίως ρώσικα κεφάλαια, αδιευκρίνιστου προέλευσης, έψαχναν φορολογικούς παράδεισους για να ξεπλυθούν και να έχουν και μια καλή επιτοκιακή απόδοση (Το επιτόκιο κατάθεσης σε ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν τότε μόλις 2% ενώ στην Κύπρο προσφέραμε περίπου 7%). Καλοθελητές τραπεζίτες, συνεργαζόμενοι με πολιτικά πρόσωπα, με το αζημίωτο βέβαια, προσφέρθηκαν και ξέπλυναν περί τα 50δις ξένα κεφάλαια, χρεώνοντας παράλληλα πέραν του 20% επί των κεφαλαίων αυτών προμήθεια-μίζα.΄Όπως γράφτηκε και στον τύπο στο παρελθόν, (Περιοδικό Hot Dog του Κώστα Βαξεβάνη) μεταξύ άλλων δικηγορικών γραφείων, το δικηγορικό γραφείο του προέδρου Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη (ΝΧΑ)* είχε την μερίδα του λέοντος.  
Απο πληροφορίες που έχω, το δικηγορικό γραφείο του προέδρου ΝΧΑ* προετοιμάζεται για μήνες τώρα αναμένοντας την ψήφιση του πιο πάνω Νόμου προκειμένου να ολοκληρώσει την ‘’εθνική του αποστολή’’. Πώς; Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΝΧΑ στο Κατάρ και στην Κίνα τον συνόδευαν ο γαμβρός του, επιχειρηματίας ανάπτυξης ακινήτων, και κτηματομεσίτες και επιχειρηματίες πολλοί των οποίων συνεργάζονται με το δικηγορικό του γραφείο. Από πληροφορίες που έχω, περιουσίες επιχειρηματιών και προσώπων που διάκεινται φιλικά προς τον Πρόεδρο και το στενό του περιβάλλον, έχουν μπει ήδη σε πακέτο για πώληση σε Καταρινό επενδυτή που συνεργάζεται με το γραφείο του Προέδρου και η μίζα που θα χρεώνεται για λογαριασμό των εμπλεκομένων θα είναι πολύ μεγάλη. Σε ότι αφορά την επίσκεψη του Προέδρου στην Κίνα φαίνεται ότι και εκεί έδρασε το περιβάλλον του Προέδρου. Πώς; Την αποστολή συνόδευαν κάπου 60 επιχειρηματίες. Στην συνάντηση όμως που είχε ο Πρόεδρος με μεγαλοεπενδυτές ανάπτυξης ακινήτων, παρευρέθηκαν μόνο ο γαμβρός του και ένας μεγαλοκτηματίας της Πάφου που βοήθησε στην εκλογή του Προέδρου. Οι υπόλοιποι αν και κάλυψαν οι ίδιοι τα δικά τους έξοδα επέστρεψαν ‘’παπαγάλοι’’ και απογοητευμένοι. Και εμείς που περιμέναμε τόσο καιρό τη κυβέρνηση ΝΧΑ να κάνει Ειδικό Φορέα, όπως έκαναν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, για διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για να μην καταλήξουν σε ξένους, μείναμε επί ξύλου κρεμάμενοι. Τώρα καταλάβατε γιατί; γιατί απλά αν εγίνετο κάτι τέτοιο θα χάνετο η μίζα επί της τιμής των περιουσιών που θα πουληθούν σε ξένα funds. 
Για όσους θα προστρέξουν για να με κατηγορήσουν για εμπάθεια κατά του Προέδρου ΝΧΑ, επιθυμώ να τους πληροφορήσω ότι, την ίδια σκληρή κριτική άσκησαν και στις Κυβερνήσεις Κληρίδη, Τάσου και Χριστόφια. Επίσης θα πρέπει να τους πληροφορήσω ότι τελευταία φορά που πήγα και ψήφισα σε Βουλευτικές Εκλογές ήταν πριν από περίπου 15 χρόνια και τότε είχα ψηφίσει τον νυν Πρόεδρο ΝΧΑ και το κόμμα του, και συνεπώς, όπως ισχύει και για τους πολιτικούς, έτσι και το δικό μου έγκλημα μετά από τόσα χρόνια παραγράφεται.
Κυπριακέ λαέ δεν σε λυπάμαι καθόλου για αυτό που πρόκειται να πάθεις, όταν θα ξεσπιτώνεσαι. Γιατί; Γιατί ενώ στην Ελλάδα χθες έγιναν τεράστιες κινητοποιήσεις για τις εκποιήσεις περιουσιών που απαιτεί η Τρόικα, έξω από την Κυπριακή Βουλή, υπήρχαν μόλις καμιά δεκαριά περίεργοι και αργόσχολοι και ούτε καν φώναξαν αυτό που φωνάζω εγώ για χρόνια τώρα ‘’Πολιτικοί είσαστε απατεώνες και εγκληματίες’’. Και δεν σε λυπάμαι και για ακόμη ένα λόγο, γιατί όταν για 15 χρόνια σε παρότρυνα να ξεμαντριστείς και  να τιμωρήσεις την κομματοκρατία, εσύ επέμεινες να παραμένεις στο μαντρί σου και να εκλέγεις στην εξουσία πολιτικούς όπως τον Χριστόφια και τον Αναστασιάδη. Αντί λοιπόν να αντιδράσεις δυναμικά και να επιβάλεις στην πουλημένη και χειραγωγημένη Δικαιοσύνη να κάνει επί τέλους την δουλειά της και να τους κλείσει στην φυλακή,  εσύ τους εξέλεγες στην εξουσία. H ιστορία απέδειξε ότι όποιος δεν τιμωρείται αποκτηνώνεται και διαπράττει ακόμη μεγαλύτερα εγκλήματα στο μέλλον. Έτσι κκελλέ έστι ξιουράφι θέλει, και ότι άλλο πάθεις ε..χάκκιν σου που λέμε στα κυπριακά
 * Το Χρύσανθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο τότε πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές το 1999-2000 για να ξεγελά και να εξαπατά τους πολίτες και να θησαυρίζει σε βάρος τους.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου