Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

<<Η Angela Merkel δεν θα είναι καγκελάριος της Γερμανίας στο τέλος του 2016, λόγω προσφυγικού>>

Το προσφυγικό κύμα θα οδηγήσει στην έξοδο της γερμανίδας καγκελαρίου από την εξουσία, καθώς δεν θα μπορέσει να το ανακόψει όπως έχει υποσχεθεί
Στην πρόβλεψη ότι η Angela Merkel δεν θα είναι καγκελάριος της Γερμανίας στο τέλος του 2016 προχωράει ο επικεφαλής σχολιαστής διεθνών σχέσεων της εφημερίδας Financial Times, Gideon Rachman.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των προβλέψεων των FT για το επόμενο έτος και στο πλαίσιο της ερώτησης εάν η Angela Merkel θα είναι ακόμη καγκελάριος στο τέλος του 2016, ο Rachman απαντάει κατηγορηματικά όχι, σημειώνοντας τα εξής:
Εάν και το 2015 τελείωσε με την κα Merkel να δέχεται τις επευφημίες στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), το 2016 πιθανότατα θα δούμε το τέλος της ηγεμονίας της ως καγκελαρίου.
Οι επευφημίες αυτές έμοιαζαν σαν απόδειξη ότι η θέση της είναι ασφαλής, και αυτό παρά την πίεση που δέχθηκε η Γερμανία από το κύμα του 1 εκατ. προσφύγων το 2015.
Αλλά η κα Merkel έχει υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ανάσχεση των ροών προσφύγων το επόμενο έτος.
Αυτό πιθανότατα θα αποδειχθεί αδύνατο, καθώς οι απεγνωσμένοι μετανάστες, υποβοηθούμενοι από τους παράνομους μετακινητές, θα συνεχίσουν να εισρέουν στη Γερμανία.
Η εκτίμηση για το κουράγιο και την ηθική ηγεσία της καγκελαρίου θα δώσουν τη θέση τους στην αβεβαιότητα και τη δυσαρέσκεια.
Το σημείο καμπής θα είναι μία εξέγερση από τις τοπικές κυβερνήσεις, που δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μεγέθη του προσφυγικού κύματος.
Αυτό με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της καγκελαρίου εκ των έσω στο CDU, καθιστώντας αδύνατο το να διατηρήσει τη θέση της, καταλήγει ο Gideon Rachman.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου