Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΚΥΡΙΟΣ ‘’ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ’’

 Επικίνδυνος, ή αχάμπαρος;

Ο Νίκος Αναστασιάδης, λοιπόν, δηλώνει πως δεν γνώριζε σε ποια κατάσταση βρισκόταν η χώρα την οποία ήθελε να κυβερνήσει, γι' αυτό υποχρεώθηκε να αποδεχθεί το κούρεμα καταθέσεων.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει πως όταν ελάμβανε, ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τα εκατομμύρια από τη Focus, για τη χρηματοδότηση του κόμματός του, σε προεκλογική μάλιστα περίοδο, δεν γνώριζε τι ήταν η Focus. Δηλαδή, αν δεν ήταν χρηματοδότης η Focus, αλλά κάποιο παρακλάδι της ιταλικής μαφίας, θα ελάμβανε τη χρηματοδότηση, χωρίς να ερευνά ποιος ήταν ο χρηματοδότης και από πού προέρχονταν τα λεφτά.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει πως όταν υπέγραφε το συμβόλαιο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, δεν ενδιαφέρθηκε να το διαβάσει και δεν γνώριζε τι υπέγραφε.
Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει πως όταν δεσμευόταν πως θα πατάξει τη γραφειοκρατία, τρεις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησής του, δεν γνώριζε πόσο τεράστιο πρόβλημα ήταν η γραφειοκρατία στη χώρα που ήθελε να κυβερνήσει.
Δηλαδή ένα υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο εγνώριζε και ζούσε καθημερινά ο τελευταίος πολίτης της χώρας, το αγνοούσε, και το θεωρούσε εύκολο να λυθεί μέσα σε τρεις μήνες ο αρχηγός του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος του τόπου, ο άνθρωπος που ήθελε να κυβερνήσει και να μεταρρυθμίσει τη χώρα. Χωρίς να γνωρίζει τι συνέβαινε μέσα στη χώρα του!

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεσμευόταν ότι τρεις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, θα έθετε σε εφαρμογή το σχέδιο «πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης του Τροόδους», χωρίς να γνωρίζει ότι τα ταμεία του κράτους ήταν άδεια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, εξαγγέλλοντας πριν από μερικές ημέρες μέτρα της Κυβέρνησης για πάταξη των απεργών της ΠΑΣΥΝΟ, δήλωνε πως θα επιστρατεύσει νοσηλευτές από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να γνωρίζει ότι υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών. Δήλωνε επίσης πως θα χρησιμοποιήσει τα ασθενοφόρα της Πολιτικής Άμυνας, αγνοώντας πως η Πολιτική Άμυνα δεν διαθέτει ασθενοφόρα.

Θα μπορούσαμε, με μάρτυρα τις παραδοχές, τις δηλώσεις και τις γκάφες του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αναδείξουμε εκατοντάδες «δεν γνώριζα» του Προέδρου Αναστασιάδη. Αρκούν όσα προαναφέραμε. Ούτε πριν εκλεγεί Πρόεδρος, ούτε σήμερα που είναι Πρόεδρος, ο Νίκος Αναστασιάδης, γνωρίζει τα προβλήματα του κόσμου, έχει σαφή αντίληψη της κατάστασης της χώρας που κυβερνά, αγνοεί τι συμβαίνει μέσα στην ίδια τη χώρα του. Δεν το λέμε εμείς. Το παραδέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά, πρώτη φορά ηγέτης κράτους δηλώνει πως είχε τη φιλοδοξία, και διεκδίκησε το ύπατο αξίωμα του κράτους του, χωρίς να γνωρίζει τι συνέβαινε μέσα στο κράτος του! Ποια προβλήματα αντιμετώπιζε αυτό το κράτος. Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα! Πολιτικός να αναλαμβάνει τα ηνία του κράτους και μάλιστα σε στιγμές που το κράτος βρισκόταν σε οριακή στιγμή, αλλά να μη γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρισκόταν η χώρα που φιλοδοξούσε να κυβερνήσει.

Αν ο Νίκος Αναστασιάδης λέγει την αλήθεια, ότι όντως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να διαχειρισθεί, τότε είναι ως να ομολογεί ότι υπήρξε ανεύθυνος και αχάμπαρος. Αν όμως, εγνώριζε, αλλά ενέπαιζε τον λαό και τον παραπλανούσε, τάσσοντάς του να τον οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας, τότε είναι ως να δηλώνει επικίνδυνος.

Δεν γνωρίζουμε πόσα ακόμη... «δεν γνώριζα» θα ακούσουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι να λήξει η θητεία του. Δεν γνωρίζουμε πόσες καταστροφικές ακόμη αποφάσεις θα λάβει, χωρίς να γνωρίζει, και πόσες φορές θα επικαλεσθεί το πιστόλι στον κρόταφο, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είναι δύσκολο, πλέον, να τον εμπιστευθεί ένας προβληματιζόμενος πολίτης. Και πολύ περισσότερο, να τον εμπιστευθεί στον χειρισμό του εθνικού θέματος και στις αποφάσεις που θα λάβει.
Αλίμονο, εάν έλθει αύριο και δηλώσει πως δεν γνώριζε τι εστί Τουρκία. Αλίμονο, εάν οδηγήσει τα πράγματα, με την πολιτική του, σε μία καταστροφική λύση και επικαλεσθεί πάλιν το πιστόλι στον κρόταφο. Αλίμονο, εάν χρησιμοποιήσει εκ νέου τις παραπλανήσεις και τις ωραιοποιήσεις, και πείσει τον λαό να αποδεχθεί αυτά που συμφώνησε. Θα επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα.
Το διπλό κτύπημα κατά του λαού του. Την πρώτη φορά κατέστρεψε την οικονομία του τόπου, ενώ υποσχόταν να τη σώσει. Ευχόμαστε, ο Θεός να βάλει το χέρι Του και να τον συγκρατήσει, ώστε να μην οδηγήσει σε δεύτερη καταστροφή τον κυπριακό Ελληνισμό. Παραπλανώντας τον λαό ότι επανένωσε τη χώρα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου